Om oss

Historien bakom Mustang Sportswear

Mustang Sportswear grundades 2021 med en vision att ta en ny nivå av utsökt nordisk funktionalitet och exceptionell kvalitet till ridsportmode.

Mustang Sportswear är historien om ett möte mellan två världae: en passionerad individ från ridsporten och en ytterst skicklig modedesigner, som båda såg en potentiell marknad för sina kombinerade specialistkunskaper. Deras gemensamma entusiasm skapade snabbt grunden för Mustang Sportswear, ett varumärke som på ett unikt sätt överbryggar klyftan mellan ridkläder och vardagligt mode.

Med rötterna djupt i den danska jorden kommer Mustang Sportswear att fortsätta sin resa mot att bli det ledande varumärket för funktionella och snygga ridkläder.

Det måste vara meningsfullt.

Som produktionsbolag och i en värld av överproduktion strävar vi efter att ifrågasätta hur vi kan ha största möjliga positiva inverkan. De plagg vi tillverkar ska inte vara en belastning för miljön.

Mustang Sportswear strävar efter att genomföra så många hållbara initiativ som möjligt. Vi lär oss alltid och försöker bli bättre varje dag. Både genom att använda ansvarsfulla material i utvecklingen av våra plagg och genom att göra dem så hållbara som möjligt.

Vi vill att du ska ta väl hand om produkterna och behålla dem som en uppskattad följeslagare samtidigt som du gör det du älskar. Det innebär att varken passform, komfort eller prestanda är ett hinder. Dina Mustang Sportswear-artiklar skapas med ambitionen att bli klassiker med lång livslängd.

Design för en livsstil

Med vår designstudio, belägen vid kusten norr om Köpenhamn, tillämpar Mustang Sportswear den nordiska traditionen av funktionell minimalism på alla våra kollektioner.

Genom att slå samman enkelhet med sportig lyx, omprövar Mustang Sportswear innebörden av ridsportförfining och skapar plagg som även kan bäras utanför stallet. Med andra ord kombinerar vi vår kärlek till ridsport och natur med vår bakgrund inom mode. Resultatet är en garderob som är sammansmält av snygga fritidskläder och väldigt funktionella produkter.

Hästsportens arv är inbäddat i varje plagg: varje stil är koncentrerad till sin mest strömlinjeformade, bekväma och funktionella form med ett öga på detaljerna för att se till att inget står i vägen för träning och tävling.

Våra värderingar

Som ett varumärke med starka rötter i den nordiska naturen och med en djup kärlek till hästar är Mustang Sportswear djupt engagerat i att införliva hållbarhet i vår design och utveckling.

Det är viktigt för oss att minimera vårt ekologiska fotavtryck. Att implementera hållbarhet i alla aspekter av vår designprocess kan inte ske genom att ta genvägar – men har det någonsin varit ett alternativ inom ridsportmentaliteten?

För att du ska känna dig bekväm skapas våra kläder av organiska tyger, naturmaterial och återvunna prestandatextilier som fungerar i synk med kroppen och elementen. För oss börjar textilteknik med hållbarhet.

Vi tror inte att någon behöver fler kläder. Istället behöver de bättre kläder.

Det är därför vi hoppas att du kommer att vårda resan.

Vi bryr oss om den påverkan vi har.

På Mustang Sportswear strävar vi efter att ha en positiv inverkan på våra omgivningar. Vi anser att välgjorda plagg bidrar till en bättre ridsportlivsstil genom att förse ryttaren med varma, bekväma och hållbara produkter.

Vi är medvetna om att tillverkningen av plagg kan skada vår miljö. Därför utmanar vi oss själva att göra våra produkter så hållbara som möjligt samtidigt som vi bibehåller en hög prestanda.

Vi skapar produkter nära hemmet där det är meningsfullt

<>

.p>Vi strävar efter att endast använda återvunna syntetfibrer

.em>Vi använder GOTS-certifierad bomull

Våra ytterplagg använder PFC-fri DWR

Vi utmanar ständigt oss själva för att driva vår hållbarhetsresa vidare och minska vår påverkan.

Vi utmanar även dig att ta hand om vår planet, ta hand om våra produkter och ta hand om resan.

0
    CART
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon